prebijanje-vucic

АНДРЕЈ ВУЧИЋ: Нисам могао да покажем жандарима личну карту јер су ми је украли да направе фантомску фирму

БЕОГРАД – Суђење припадницима нишке Жандармерије који су, током Параде поноса 28. септембра 2014. године, уместо навијача претукли браћу српског премијера и градоначелника Београда, настављено је јуче изношењем исказа у главном претресу.

Према речима командира нишког одреда Жандармерије Предрага Ћирковића, Андреј Вучић и Предраг Мали су одбили да се легитимишу, па су жандари повадили палице и, како је рекао “развалили их од батина”. 

– Колико се сећам, оном високом смо испеглали леђа, а оном Малом расцопали лобању – рекао је Ћирковић. 

Он је негирао да су полицајци знали да су у питању браћа премијера Александра Вучића и градоначелника Београда Предрага Малог.

– Да смо то знали још јаче бисмо их избубетали. Овако, мислили смо да тучемо обичне грађане – навео је Ћирковић, додавши да је овај догађај, ипак, побољшао имиџ нишкој жандармерији након бројних оптужница и хапшења њених припадника због изнуде, рекета, троговине дрогом и убистава.

На питање судије зашто није показао личну карту, Андреј Вучић је рекао да није био у могућности.

– Као што цела српска јавност већ зна, мени су још 2010. године украли личну карту, да би на основу ње отворили фантомску фирму Асомакум. Од тада ја немам личну карту. Ни дан данас је немам – изјавио је Вучић.

На питање судије зар није било речи да је лична карта фалсификована, а не украдена, одговорио је да је то тачно, али да је фалсификат урађен на основу оригинала, који му лопови никад нису вратили.

Предраг Мали је пред судским већем изјавио да се од удараца у главу не сећа најбоље зашто и он није показао личну карту.

– Мислим да ми је била остала у библиотеци. Мислим да је још увек тамо – казао је Мали.

       Не пропустите:

 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *